verhalen

Open dag 13 september 2008 / 5 jarig bestaan VTV Groenewoud

Eindelijk is het 13 september! Veel mensen hebben zich op deze dag verheugd.

De dag begint met dikke mist, het is nog erg stil op het complex.
Peter opent de deuren van het clubhuis, ineens zijn er stemmen te horen in het veld terwijl het nog zo vroeg in de ochtend is.
2 mannen met een houten hamer duiken op in de mist aha daar zijn Jan en Wim, zij hebben de paaltjes geplaatst voor het parkeren bij de boerderij verder op.
De bezoekers zijn geadviseerd om op de fiets te komen, de meesten hebben hier gelukkig gehoor aan gegeven.
Tijd om te beginnen met het opbouwen en neerzetten van de spullen die gehuurd zijn.
De vlaggen worden gehesen door Alex en Jan, beetje teamwork doet wonderen. Adriana en Minouche gaan verder met het opblazen van de ballonnen, en de slingers die opgehangen moeten worden op de parkeerplaats. Gelukkig zijn er een aantal mensen de dag er voor ook al komen helpen met o.a. ballonnen opblazen, stoelen en tafels schoonmaken etc.
Gelukkig breekt de zon door, wordt het dan toch nog een mooie dag? H
et springkussen komt er aan, staat reuze gezellig al die kleuren.
De gereedschappen worden ook nog even opgepoetst door Aad, zodat de mensen kunnen zien wat er zoal gebruikt kan worden op de tuinen.
De tent wordt opgezet met daarin de apparatuur en bierbanken worden klaargezet voor de mensen die een beetje beschut willen zitten. Daar staat ook een computer die een diavoorstelling draait met foto’s hoe het complex is opgebouwd en nog wat hedendaagse foto’s van het complex.
Zo ook de kramen worden geïnstalleerd, hier kunnen de mensen het gewicht van een pompoen raden, voor eenieder die mee gedaan heeft, de pompoen is 37 kg schoon aan de haak..
Er is ook een puzzeltocht voor de kinderen,deze is speciaal voor op het complex gemaakt door Adriana. Zakjes bloemen- en groentezaden zijn beschikbaar gesteld en er worden houten bloemen pennen en een keycorden gratis weggegeven door de vereniging, aan de bezoekers.
Men heeft pompoenen kunnen kopen en er is een bijenkast tentoongesteld in de kraam er naast, met daarbij de verkoop van enkele potjes overheerlijke honing.
Een lid van de vereniging houdt zich hier namelijk dagelijks mee bezig. 13.00 uur het feest kan beginnen een aantal nieuwsgierige kinderen zijn al eerder komen kijken, het springkussen viel in het oog en dan kun je toch niet verder lopen, zij hebben er dan ook naar hartelust gebruik van gemaakt en niet te vergeten,de skippyballen.
De barbecue draait op volle toeren, er wordt volop gebakken door Gino en Margo; hamburgers, saté en van de tuin; verse sla, tomaten,uien en komkommers, niet te versmaden, zo lekker.
Suzanne zorgt voor de drank in de tent, de ijstap aan de andere kant wordt veel gebruikt misschien een beetje fris maar een gratis ijsje gaat er altijd wel in.
Tevens wordt er gezellige muziek gedraaid, Rotterdamse nummers en wat oudere popmuziek. De bezoekers en de mensen van de organisatie genieten met volle teugen. 16:00 uur de zon breekt door maar het is tijd om te gaan afbreken, jammer maar helaas aan alles komt een eind….
Bij deze willen wij als bestuur, alle mensen die hebben mee geholpen, heel hartelijk bedanken!!
Ondanks dat er een aantal regenspetters zijn gevallen, kunnen we spreken van een zeer geslaagde middag!
Het bestuur.

 


Rina de Vries (tuin 5)

Hallo allemaal,

Hartstikke leuk dat we een eigen site hebben. Ik ga mijn vierde seizoen in en leer dan weer van alles. Door vallen en opstaan kom ik er wel. Bij veel tuinders zit er jarenlange ervaring. En daar kan ik niet tegenop hoor. Eens zei een tuinder :Jij staat aan het begin en ik aan het einde. Je kan nog veel leren. Ik zit op een gezellig rijtje en vind het fijn dat ik bij iedereen aanspraak heb. Het liefst zit ik bij opa Tjidde op het bankje hij kan zo gezellig kletsen. De tuinders van tegenwoordig raken steeds meer gemengd. Het is nu een hobby vroeger deden de mensen het voor de armoede. Jong/oud, man /vrouw verschillende culturen, dat gaat goed samen. Zo brengt ieder zijn eigen ideeën in. Ik hoop dat ik veel leuke dingen ga lezen van mijn medetuinders.
 

Groetjes Rina de Vries (tuin 5)

 

 

 

We mogen eigenlijk geen huisdieren houden maar.... deze kan je toch niet weigeren.

Ze zit te broeden tussen de knoflook. Inmiddels heeft ze een dak boven haar

 kopje van een groot rabarberblad.